De la Leşe la Caliu. Concert Grigore Leșe și Taraf de Caliu

Data evenimentului:

30 august 2020

Ora evenimentului:

20:30

Locatia evenimentului:

Teatrul de Vară Soveja

Concert de muzică tradiţională românească „De la Leşe la Caliu” în care vor evolua bine cunoscutul interpret Grigore Leşe şi Taraf de Caliu.

Grigore Leșe este primul muzician de la noi care a adus în scenă, alături de el, artiști tradiționali din Iran, Siria, Armenia și Pakistan, demonstrând interferențele muzicilor străvechi din România și Orient. Muzica sa se regăsește pe coloana sonoră a mai multor filme de artă şi documentare, din ţară şi străinătate. Atât prin concerte one-man show, cât și prin spectacole complexe, în care folosește grupuri vocale, trupe de teatru sau dans contemporan, Grigore Leșe propune o altă abordare a folclorului, prin întoarcerea la arhetip.

După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori ai „Taraf de Haidouks” s-au întors acasă și au pornit un nou proiect – „Taraf de Caliu”. Muzicienii din Clejani sunt ultima generație de lăutari care duc mai departe această muzică tradițională din sudul României, muzica care i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Sub arcușul magic al violonistului Caliu, haiducii au pornit din nou la drum. Printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried”) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă. În anul 2002, muzicienii au primit premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa şi Orientul Mijlociu.

Bilete disponbile pe: https://www.mystage.ro, la Casa de Bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bd. Ferdinand 11), program:
Luni: 9:00-12 și 16:00-21:00, Marți – închis, Miercuri – Duminică: 9:00-12 și 16:00-21:00 sau la Casa de Bilete a Teatrului de Vară Soveja, începând cu ora 20:00 în seara spectacolului.

Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?