„Festivalul Tineretnik 2021” – sărbătoarea comunităților etnice din Dobrogea

Data evenimentului:

9 noiembrie 2021

Intervalul evenimentului:

9 noiembrie 2021 - 11 noiembrie 2021

Ora evenimentului:

18:00

Locatia evenimentului:

Teatrul pentru Copii si Tineret „Calutul de Mare” Constanta

„Festivalul Tineretnik 2021”, care celebrează etniile din Dobrogea, muzica, dansurile și tradițiile acestora, va avea loc în municipiul Constanța, în perioada 9 – 11 noiembrie 2021.
Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța și cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța.
Peste 200 de artiști reprezentând diferite comunități etnice din Dobrogea vor evolua pe scena sălii de spectacole a Comunității Elene „Elpis” Constanța (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța) în cadrul a trei spectacole a câte trei ore de muzică și dansuri tradiționale.
„Trăim într-o regiune plină de tradiții, de cultură. Consider că este datoria noastră să celebrăm multiculturalitatea, să ne bucurăm de dansurile și cântecele etniilor din Dobrogea. Le-am invitat pe toate în aceste spectacole. Sunt convins că nu în multe locuri din lume poți vedea, pe aceeași scenă, români, turci, tătari, ruși-lipoveni, romi, germani, aromâni, greci. Vă invităm la spectacol, vă invităm să ne bucurăm împreună că suntem constănțeni, dobrogeni.”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil PR al evenimentului.
Fiecare comunitate va participa la eveniment cu unul, două sau mai multe ansambluri, grupuri artistice și/sau soliști marți, miercuri și joi (9, 10 și 11 noiembrie 2021), între orele 18:00 – 21:00.
Evenimentele sunt dedicate Zilei Dobrogei și fac parte din calendarul de activități al programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.
Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile și exclusiv în baza prezentării certificatului verde.
poza&text: Primaria Constanta
Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?