FITIC-Festivalul International de Teatru Independent – Constanta

Data evenimentului:

20 august 2020

Intervalul evenimentului:

20 august 2020 - 23 august 2020

Ora evenimentului:

Locatia evenimentului:

Termele Romane (Parcul Carol I)

Perioada: 20-23 August 2020

INTRAREA ESTE GRATUITĂ şi se face cu 30 de minute inaintea fiecărui spectacol! Din cauza numărului mic de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de nou coronavirus, vă  rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS‐CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, cozi etc.

Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.  

 

Program:

Joi 20.08.2020

ZONA A

18.00 Îmblânzirea scorpiei – Trupa Aici

Regia: Tiberiu Roșu
Coregrafia: Geta Ravdan
Distribuția: Buse Ozgul, Gabriel Sandu, Cristina Dănciulescu, Andrei Calu, Vlad Constantinescu, Ștefan Oprișan, Mario Monțescu, Robert Bileca, Alexandra Burnichi, Maria Sorici, Maria Tapusa, Alexandra Armasu, Diana Dumitriu.

„Îmblânzirea Scorpiei“ este un titlu mai complex, vorbeşte despre un proces – îmblânzirea – care, de fapt, este şi un proces de cunoaştere şi autocunoaştere.

21.30 Variațiuni la invențiuni – Teatrul Dramaturgilor Români

Distribuție și concept: Emilian Mârnea & Petre Ancuța

Spectacolul reprezintă o expresie teatrală inedită în peisajul artistic autohton. Punerea în balanță a celor două arte (muzica și teatrul) fără a fi părtinitor cu vreuna dintre ele, ba mai mult acestea susținându-se, potențându-se reciproc și preluându-și rolul celeilalte pe tot parcursul spectacolului, fac din „Variațiuni la Invențiuni Opus. 2“ un spectacol de neuitat.

ZONA B

19.30 Un bărbat și mai multe femei – Teatrul de Artă București de Leonid Zorin

Cu: Paula Chirilă şi George Constantinescu
Regia: Bogdan Huşanu

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile„, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a „sexului slab“. Garunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică. Şi pentru că tot femeia are cheia decăderii şi înălţării unui bărbat, Garunski se lasă purtat în acest montagne-russe al stărilor, preluând controlul sau lăsându-se controlat de entitatea cel mai greu de înţeles şi definit: FEMEIA.


Vineri 21.08.2020

ZONA A

10.00 8 femei – Trupa VICTORY OF ART

de Robert Thomas
Regia: Julieta Georoiu & Liviu Chițu
Distribuție: Timeea Zahariea, Sabrina Bran, Calista Ștefănescu, Mircea Sonia, Elena Stoienescu, Teodota Niță, Denisa Marinate, Teodora Florea, Maria Sorici, Maria Tapusa, Alexandra Armasu, Diana Dumitriu.

Spectacolul „8 femei“ este o comedie în care se prezintă situațiile prin care trece o familie burgheză, al cărei cap, singurul bărbat din casă, este înconjurat de opt femei. După moartea lui, ies la iveală falsele valori ale familiei, realizându-se o ironizare dură a însăși ideii de „feminitate“.

19.00 M5 – Magistrala Drumul Taberei – Teatrul Profesioniștilor Independenți&Performance Delivery

După Cormac McCarthy
Regia. Alexandru Nagy
Distribuție: Radu Catană & Laur Drăgan

„M5 – Magistrala Drumul Taberei“ este un performance despre credință, într-o societate care și-a pierdut-o. Încercarea de a vedea dincolo de realitate rămâne un obiectiv greu de atins, un fel de tărâm al făgăduinței care ne este promis, dar se lasă așteptat, poate ca și o nouă Magistrală.

22.00 Șase comedii ușoare pentru oameni triști – Teatrul Dramaturgilor Români

de Ștefan Caraman
Regia: Alexandru Nagy
Coloana sonoră: Dani Ionescu
Cu: Răzvan Vasilescu și Letiția Vlădescu

Șase comedii ușoare pentru oameni triști e un șirag de perle culese de pe fundul unei mări poluate; perlele sunt curate și limpezi în miezul lor, însă scoicile acelea care le-au produs sunt bolnave și triste, aproape că seamănă cu oamenii culegători: preocupați, lacomi, grabiți și egoiști.

ZONA B

11.30 Arlecchino&friends – Trupa AD HOC

Adaptare după „Slugă la doi stăpâni“, de Liviu Chițu și Mihai Savu
Regizori: Mihai Savu și Diana Iacomir
Distribuție: Ovidiu Brașov, Maria Jinga, Miruna Olteanu, Teodora Tudose, Radu Ionescu, Giulia Cristescu, Andrei Cuceanu

Arlecchino&Friends este un spectacol dinamic, creat de adolescenții din trupa Ad-Hoc, un spectacol-exercițiu de commedia dell’arte. Protagonistul nostru, Arlecchino, mereu un încurcã-lume, reușește și de data asta sã facă o boacãnã. Fãrã sã vrea anunțã sosirea în oraș a unui negustor care a pus ochii pe fata stãpânului sãu… Finalul; îl aflãm împreunã!

17.00 Fluturii sunt liberi – U.N.A.T.C. I.L. Caragiale

de Leonard Gershe
Coordonator proiect – lect.univ.dr. Ioana Barbu
Distribuție: Iosif Paștina, Teodora Dincă, Simona Pustianu, Vlad Ionuț Popescu
Scenografie: Clara Dumitrescu (secția scenografie, an III, Clasa prof. Maria Dore)
Sunet și lumini: Theodor Șoptelea

„Fluturii sunt liberi“ este spectacolul de licență al studenților de la secția Arta Actorului din cadrul UNATC, promoția 2020. Spectacolul este o mărturie a faptului că dragostea depășește orice neputință fizică sau emoțională și vindecă temerile apărute în urma unor întâmplări marcante. Este o comedie în care afecțiunea maternă și iubirea romantică se educă una pe cealaltă. Evenimentele unei singure zile dictează maturizarea radicală a celor doi tineri, Don și Jill, și schimbarea percepției asupra propriului fiu a doamnei Baker.

20.00 Referințe la Dali – Teatrul Arte dell Anima

Regie: Răzvan Enciu
Ilustrație muzicală: Răzvan Enciu
Decor: Andrei Șova
Costume: Iolanda Mutu Jr.
Traducere: Cristina Juncu & Răzvan Enciu
Distribuție: Bianca Cuculici, Denis Hanganu, Alecsandru Dunaev, Robert Onofrei, Carla Mihai, Alexandru Cătănoiu

Realismul magic se împletește armonios cu o viziune proaspătă, tânără, a unor artiști ce reușesc să construiască un basm, o poveste desprinsă din alte vremuri, de pe alte meleaguri…

ZONA D

21.30 Talcioc de sentimente – Mădălina Petrencu

Cu: Mădălina Petrencu

În inima târgului mă mutasem și era de datoria mea să pompez trăirile spre marginea sufletului! Toți vecinii ziceau că duc o viață boemă, „ce-ți pasă! te leagănă fluxul și refluxul sentimentelor“, ziceau ei, dar numai unii vedeau cu câtă nebunie mușcăm din dorul de absolut! Cumpăr scump și vând ieftin! Repar priviri goale și subliniez predicatele care accelerează sentimentul de „încă în viață“! Decupez personaje și probez cum mi-ar sta goală de mine! Donez rătăciri căutătorilor de sens! Primesc frământări profunde în schimbul înțelegerii că nicio convingere nu e definitivă! Las de voie socotelile la îndemână celor care numără norii. Cerșesc frumosul infinit! Mă împart cu tine și îți înmulțesc freamătul simțirilor ca să rezulte mai mult ca perfectul cuvântului! Te chem la un TALCIOC DE SENTIMENTE! „Cumpăr scump și vând ieftin!“


Sambata 22.08.2020

ZONA A

10.00 Despre dragoste – Trupa INSIDEOUT

Regizor: Dorin Eugen Ionescu
Distribuție: Andreea Ciotarca, Alex Figaro, Bianca Stolea, Alexandra Zurlo, Maria Atasiei, Clarisa Oprea

Spectacolul Despre Dragoste reunește mai multe texte scrise de liceeni pe tema iubirii. Fie că este vorba de fericirea de a iubi sau de drama pe care o poate produce pierderea acesteia, adolescenții empatizează cu textele pe care le-au scris și transmit cu sinceritate, uneori cu umor, emoția dragostei.

17.00 Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate – U.N.A.T.C. I.L. Caragiale

Regizor: Puiu Șerban
Asistent regie: Raluca Ghervan
Scenografie: Flavia Stroe
Sound&light: Claudia Ene și Patricia Cordoş
Distribuție: Irina Noaptes, Adelina Toma, Claudian Șiman, Vlad Lință, Raluca Ghervan/Anca Bejan, Dorin Enache

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate“ spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce a încercat să-și facă un rost prin Europa.

Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc. Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști.

20.00 Batman in love – Teatrul de Artă

Adaptare după piesa “Groapa cu nisip” de Michal Walczak
Adaptare și regie: Ana-Ioana Macaria
Scenografie: Romulus Boicu
Distribuția: Rodica Pașca și Ștefan Mohor

Într-un anotimp al iubirii și renașterii, un spectacol despre iubire, despre prima iubire. Un spectacol ce își dorește să ne întoarcă în timp – un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi. Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați și noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă. Un spectacol despre timp și timpurile iubirii.

22.00 Coșmarul lui Puck – Teatrul pe Copii și Tineret Constanța

După „Visul unei nopți de vară“ de William Shakespeare
Regia: Tiberiu Roșu
Coregrafia: Geta Radvan Huncanu

În distribuție: Vlad Ianuș/Tiberius Zavelea, Grațian Prisăcariu, Daniela Vlad, Oana Sârbu, Alexandra Burnichi, Alina Manțu, Teodor Robert Dobre, Andrei Calu, Andrei Stroescu, Buse Ozgul, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Bogdan Dandeș, Ștefan Oprișan, Arina Cojocaru, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmina Melcea, Sandra Armașu, Robert Ioan

Spectacolul adună pe scenă, alături de actori profesioniști ai teatrului, tineri actori ai liceelor constănțene, care îi dau un plus de energie și tinerețe spectacolului, iar performanța lor vine în întâmpinarea orizontului de așteptare al adolescenților.

ZONA B

11.30 Rhonda – Trupa SHAKESPEARE

Regizor: Dorin Eugen Ionescu
Distribuția: Costin Toma Dirtu, Irina Oancea, Dragoș Șerban, Yasmina State, Anays Cosma, Anisia Bandi-Turtoi, Patricia Tudor, Ioana Baroiu

Rhonda este vedeta televiziunii americane Vision. Ea este iubită și urâtă în același timp, face o grămadă de bani din publicitate, iar fața ei crește rating-ul oricărei emisiuni. Dar ce se întâmplă în momentul în care Rhonda își anunță retragerea din televiziune? Rhonda este un spectacol captivant despre showbiz, celebritate și influență.

18.30 Ultima dorință – Teatrul Apropo

Regia: Radu Popescu
Cu: Mihaela Popa, Alina Dumitrelea
Scenografie: Marian Văsii
Muzică: Alexandru Suciu
Multimedia: B4 (Bogdan Benea, Dragoș Mazo, Vlad Gheorghe, Bogdan Nedelcu)

Un spectacol despre sex, dragoste, relații complicate și bine condimentat cu umor urmează la Teatrul Apropo.
Două prietene față în față cu mai multe situații excepționale vă vor purta din birourile corportatiste până la mare cu cortul, unde se poate vorbi liber despre orice sub stele.

21.00 O afacere rusească

De: Anca Sigartău
Scenografie și costume: Ana Teofornaia
Cu: Marius Bodochi, Anca Sigartău și Mihai Cuciumeanu

Spectacolul de teatru este o adaptare dupã nuvela „Ursul“ de A.P. Cehov și spune povestea unei tinere rămase văduvă după moartea soțului. Elena Nicolaevna Popova și-a iubit foarte mult bărbatul și acum trăiește retrasă între cei patru pereți ai conacului, înconjurată doar de slugi.


Duminica 23.08.2020

ZONA A

17.00 Improfix – Teatrul Arte dell Anima

Coach: Mihaela Sîrbu
Design: Andrei Runcanu
Distribuție: Emanuel Bighe, Irina Ștefan, Cătălin Ștefan Bucur, Armand Crișan, Petru Marginean, Oana Laura Gabriela, Teodor Abagiu, Crina Lință, Dumitru Țui, Adriana Irimescu, Ioana Niculae, Alexandru Cătănoiu
Clape: Vlad Pasencu

Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII“, își doresc să te întâlnească.

20.00 Cine are nevoie de teatru

Scenariul: Rodica Mandache
Regia: Diana Mihailopol
Cu: Rodica Mandache, Marius Bodochi, Marina Fluerașu / Nicoleta Lefter, Cristina Elena Moldovan
Vocea lui: Florian Pittiș

ZONA B

18.30 Opera de trei parale – Trupa AICI

Regie: Tiberiu Roșu
Pregătire muzicală – Radu Făgărășan/ Tiberiu Roșu
Coregrafie – Geta Ravdan Huncanu
Scenografie – Trupa AICI

Veți râde, dar vă veți și întrista în povestea spusă de cei din Trupa Aici. Veți regăsi personaje precum banditul Macheath, zis Mackie-Şiş, şi Peachum, proprietar al firmei „Prietenul cerşetorilor”, şi Celia şi Polly, soţia şi fiica lui. Bani, dragoste, funcţii sau, pur şi simplu, supravieţuire caută şi ceilalţi: Brown, comandantul poliţiei, Lucy, fiica lui, târfa Jenny, dar şi cerşetorii, hoţii, curvele şi funcţionarii ale căror poveşti se întrepătrund, succedându-se în episoade şi alternând cu songuri. Modelul de teatru epic al lui Brecht şi celebrul său efect de distanţare – teoretizate şi puse în practică la mijlocul secolului trecut și aduse în fața dumneavoastră într-o manieră liberă și plină de energie. Până la urmă, cerşetorii cerşesc, hoţii hoțesc şi curvele curvesc oricând şi oriunde ne-am afla. Istoria se repetă. Lumea-i săracă, omul rău! Mâncarea e întâi! Morala mai apoi! Lumea e stăpânită de minciună şi doar cine e bogat e cineva!

21.30 CHIRIȚA ÎN CARNAVAL

de Vasile Alecsandri
Regia: Marius Bodochi
Distribuția: Rodica Popescu Bitănescu, Marius Bodochi, Anca Sigartau
Muzică live: Manuela Clara

Chiriţa, Bârzoi, Guliță, Luluţa, Safta, Domnul Șarl… adică snobismul, incultura, parvenitismul, corupţia, cu alte cuvinte toate metehnele societăţii românești de veac XIX și nu numai, dar care au rămas actuale şi societăţii contemporane, sunt „aduse la judecata“ publicului prin geniala scriitură a lui Vasile Alecsandri, prin interpretarea spumoasă a unor actori excepționali și prin viziunea artistică magistrală a Maestrului Marius Bodochi.

Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?