Jocuri in curtea din spate” la Teatrul de Stat Constanta

Data evenimentului:

19 februarie 2021

Intervalul evenimentului:

19 februarie 2021 - 20 februarie 2021

Ora evenimentului:

19:00

Locatia evenimentului:

Teatrul de Stat Constanta

În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța a programat două spectacole din registre total diferite.

Începem vineri, 19 februarie, la ora 19:00, cu „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, un spectacol foarte intens și emoționant, despre un caz real, petrecut în Israel relativ recent.

Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani. Traducerea textului îi aparține Adei-Maria Ichim, scenografia este realizată de Răzvan Bordoș și lighting design-ul, de Cristian Niculescu.

Pentru că este un spectacol neconvențional, în care publicul, puțin numeros, se află pe scenă, foarte aproape de spațiul de joc, iar precauțiile impuse de pandemie ne obligă să reducem încă și mai mult numărul de locuri, spectatorii vor putea să-l vadă și sâmbătă, 20 februarie, la aceeași oră.

În distribuție: Cristiana Luca și Ecaterina Lupu (care joacă, alternativ, același rol), Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.

Din cronicile teatrale apărute după premieră, am selectat următoarele fragmente:

„Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, spectacolul de debut al tinerei regizoare Diana Mititelu, montat la Teatrul de Stat din Constanța, poartă impregnat un univers foarte special. Din povestea israeliană care a șocat un popor întreg, Diana Mititelu alege să pună în lumină relațiile dintre adolescenți și motivațiile pentru care, sub pretextul unui joc erotic-agresiv, își distrug propriile destine. (…) Un spectacol de văzut și de gândit la rece, despre relativitatea faptelor noastre și despre lucrurile pe care ar trebui să le vorbim cu adolescenții. Despre cum sexul a fost întotdeauna o formă de putere… uneori necontrolată. (Elena Coman, „(Ne)vinovat! Jocurile continuă în curtea din spate”)

Clar, este un spectacol care nu place. Nu în sensul comun al cuvântului. De ce? Pentru că este un spectacol incomod, care răscolește, care contrariază, dar este jucat atât de bine încât la finalul lui rămâi fără cuvinte, dar cu multe întrebări mute, nerostite. Abia după ce scena s-a golit, după ce ieși din starea de perplexitate, întrebările încep să-și caute răspuns. Pentru că „Jocuri în curtea din spate“ nu este un spectacol pe care îl uiți imediat după ce ai ieșit din sala de spectacole. Într-un fel, te bântuie. Este un spectacol pe care, dacă l-ai văzut, vrei să-l revezi. Mai ales că rolul feminin este interpretat de două actrițe cu personalități diferite, astfel încât, deși replicile sunt aceleași, cel care le-a văzut pe amândouă are impresia că a văzut două spectacole diferite. (Mirela Stîngă – „Jocuri în curtea din spate“ sau când inocența dispare la o aruncătură de… minge)Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?