Săptămâna BE.SAFE în Parcul Arheologic

Data evenimentului:

29 iulie 2020

Intervalul evenimentului:

29 iulie 2020 - 2 august 2020

Ora evenimentului:

21:00

Locatia evenimentului:

în Parcul Arheologic

Începem săptămâna BE.SAFE cu două reprezentații, miercuri, 29 iulie și joi, 30 iulie, de la ora 21:00, în spaţiul amenajat în Parcul Arheologic, cu un spectacol după o piesă din dramaturgia românească:

  • Take, Ianke şi Cadîreste o comedie spumoasă despre relația dintre trei mici negustori – un român, un evreu și un turc, despre prietenie, toleranță și dragoste. Spectacolul care are la baza textul scris de Victor Ion Popa în 1932, va delecta publicul cu prospeţimea farmecului său şi va oferi un reper de umanitate într-o societate în care omul prea des se grăbeşte să acuze înainte să încerce să înţeleagă şi poziţia aproapelui său.

Spectacolul, în regia lui Nicu Mihoc, este prezentat de Teatrul Național Tg. Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”. Scenografia este semnată de Horațiu Mihaiu, iar din distribuția spectacolului fac parte Liviu Pancu, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Cristian Iorga, Loredana Dascălu, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli şi Ştefan Mura.

  • Vineri, 31 iulie, de la ora 21:30, Teatrul de Stat Constanţa prezintă, tot în Parcul Arheologic, cea mai nouă producţie a sa, „Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizaţie.

Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul – text, mișcare scenică, lumini, muzică – este creat pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

Echipele de actori-improvizatori sunt: Real Stavrid – Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban – Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu, iar arbitrul este Andrei Bibire. Muzica ce acompaniază „competiția” este improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța.

  • Sâmbătă, 1 august, de la ora 21:30, pe scena din Parcul Arheologic, într-un spectacol concert extraordinar, intitulat „Săftița”, produs sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, îi veţi putea vedea şi asculta pe Marius Mihalache – țambal, Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Marius Gagiu (Mandela) – flaut, caval şi Nicu Băran – bass.

„Săftița” este un spectacol de concepție, iar cei care vor veni să îl vadă vor descoperi o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării. Poveștile femeilor românce, povești pe care Săftița noastră le parcurge de-a lungul vieții ei, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită, dar lăsată; parcurgem împreună stările euforice ale Săftiței noastre care își vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. În mahalaua Curții vechi, Săftița umblă desculță pe străzile pline de muzică și amor, cântând despre viața frumoasă, despre sufletele fanariote și danțurile vremii.

Marius Mihalache, un excepțional producător și artist, național și internațional, specializat în muzică de film și songwriting, la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee College of Music (Boston, US), a  performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA  și din întreaga lume, împreună cu numeroși artiști de talie mondială: Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro etc.

  • Duminică, 2 august, de la ora 21:30, vă puteţi întâlni în Parcul Arheologic cu MAIA MORGENSTERN, într-un one woman show intitulat Nu sunt eu, produs de Teatrul Dramaturgilor Români, sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Scenografia poartă semnătura Adriana Grand.

„Nu sunt eu” este o întâlnire rară, de neratat, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, cărora le va rămane în memorie multă vreme. Maia Morgenstern aduce în fața publicului scrieri personale despre amintirile, trăirile și emoțiile ei. Publicul descoperă omul din spatele cortinei, copilul, femeia, dar și actrița, prin acest sensibil, emoționant și comic spectacol.

 

Accesul la spectacolele din Parcul Arheologic va fi pe baza de BILETE ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la prețul de 30 lei și, cu reducere, 7,5 lei – bilete pentru elevi, studenți, pensionari.

Programul casei de bilete este marţi – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?