A PATRA SĂPTĂMÂNĂ BE.SAFE CU SPECTACOLE ÎN FIECARE ZI

A patra săptămână a Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, este una plină, cu spectacole în fiecare zi.

  • Luni, 10 august, la ora 21, în spațiul de spectacole amenajat în Parcul Arheologic, săptămâna artistică începe cu o proiecție de film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF, oferită de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Va fi proiectat filmul franțuzescLa Belle Époque” – Cei mai frumoși ani.

Un sexagenar deziluzionat de viață (Daniel Auteuil) primește o ofertă de nerefuzat: să retrăiască o săptămână din trecutul său; alege momentul în care și-a întâlnit marea dragoste.

  • Marți, 11 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul Cui i-e frica de Virginia Woolf?de Edward Albee, un spectacol de Andrei și Andreea Grosu.

George (Marius Turdeanu), profesor de istorie, și Martha (Ofelia Popii), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume” în care barierele anduranței vor fi testate, iar demonii vor ieși la lumină. Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Alin Turcu) și naiva lui soție, Honey (Cezara Creţu). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

  • Miercuri, 12 august, de la ora 21:30, în Parcul Arheologic, Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti prezintă Old Love” („Iubire veche”) de Norm Foster, în regia lui Daniel Bucur, muzica originală și versurile fiind semnate de Nicu Alifantis.

O „iubire veche” îi leagă timp de aproape trei decenii pe măruntul funcționar Bud Mitchell (Constantin Cotimanis) și pe soția patronului său, Molly Graham (Iulia Dumitru), cu întâlniri sporadice și discuții presărate cu umor, repede uitate de ea, dar constituind pietre ale unei construcții afective solide pentru el. Însă pasul decisiv nu este făcut până când cei doi nu sunt singuri, liberi de obligațiile de familie, ea văduvă, iar el divorțat.

 

  • Joi, 13 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Tony Bulandra” prezintă Zorba grecul”, de Hristo Boicev, pe motive din romanul lui Nikos Kazantzakis, în regia lui Mc Ranin.

Zorba este proverbial pentru pofta de viață și pentru înțelepciunea extrasă din experiența trăită frust. Niko, scriitor (Sebastian Bălășoiu), și Zorba, miner (Cuzin Toma), se întâlnesc, conduși unul spre celălalt de acel destin care îți pune la îndemână mijloace pentru a crește în plan intelectual și sufletesc. Niko devine indispensabil pentru Zorba și viceversa, pentru că fiecare reprezintă tocmai partea care îi lipsește celuilalt. Întâmplările prin care trec împreună se construiesc în jurul minei pe care o moștenise Niko, dar acest fapt este doar un pretext pentru a comunica și a celebra viața. În rolul Bubulinei o veți putea vedea pe soprana Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și balet „Oleg Danovski” din Constanța.

  • Vineri, 14 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani prezintă Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, în regia lui Erwin Șimșensohn.

« „Zeul Măcelului” la Teatrul din Botoșani, în regia lui Erwin Șimșensohn, este un „must-see”, probabil una dintre cele mai bune puneri în scenă, din România, a acestui text contemporan apreciat în toată lumea. Un spectacol care tratează cu un umor sănătos angoasa, frustrarea, ipocrizia, prezente în relațiile interumane contemporane, bine camuflate sub o pojghiță de bun-simț. » (Adevarul.ro)

  • Sâmbătă, 15 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, unul dintre cele mai jucate și apreciate de public spectacole din repertoriul nostru.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

  • Duminică, 16 august:

de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București prezintă Frumos e în septembrie la Veneția” după Teodor Mazilu, în regia Marianei Cămărășan, cu Oana Pellea și Mircea Rusu.

„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?” – Mariana Cămărășan

de la ora 21:30, în Parcul Arheologic, Teatrul „Andrei Mureșan” prezintă Nu chiar 1918” de Székely Csaba, în regia lui Cristian Ban.

Pare o comedie ușoară, dar are și o parte întunecată: vorbește, la o scară mai mică, despre corupție, șantaj și legăturile necurate care alcătuiesc un sistem. Ne arată ce am realizat din idealurile din 1918, și cum ne simțim în țara asta, la o sută de ani după Marea Unire. Ne arată de fapt relația dintre bani, fericire și patriotism în România de azi.

______________________________________________

În weekend-ul 15 – 16 august continuă spectacolele jucate de actorii Teatrului pentru copii și tineret „Căluţul de mare”, care pot fi văzute pe scena de la Perla, din Mamaia. Sâmbătă, „Capra cu trei iezi”, iar duminică, „Povestea porcului”, ambele de la ora 19.00.

______________________________________________

Accesul la spectacole va fi pe baza de BILETE ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11)

Programul casei de bilete este miercuri – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

______________________________________________

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Sponsorii evenimentului sunt: AQUA CARPATICA, DOMENIILE SÂMBUREȘTI, CRAMELE RASOVA, FLORĂRIILE MAGNOLIA

Share to

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?