ARTFEST CONSTANȚA 2022

Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu Asociația Culturală INNOVARTE organizează în perioada 30 – 31 Iulie în Piața Ovidiu Constanța evenimentul cultural “ARTFEST CONSTANȚA 2022”.

Proiectul finanțat de Primăria Municipiului Constanța va aduce în fața publicului momente de muzică clasică, muzică electronică monumentală (cu instrumente electrice și clasice, orchestră simfonică și cor), recitaluri instrumentale și vocal-instrumentale precum și o impresionantă producție coregrafică în care se îmbină cu deosebit succes baletul clasic cu dansul contemporan, evenimentul fiind prezentat de actrița Diana Dumitrescu.Din programul evenimentului cultural amintim:


Sâmbătă, 30 Iulie,
– ora 19:00 – 20:00: spectacolul „MUSIC 4 ALL” – un recital de muzică de factură
clasică, românească și universală, în care vor fi alăturate cele mai cunoscute lucrări dedicate pianului, viorii și vocilor de operă, cuprinzând creații de George Enescu, Georges Bizet, Astor Piazzolla, Bela Bartok, Pablo de Sarasate, Giuseppe Verdi, Jules Massenet, Alfonso Castaldi etc. Protagoniștii recitalului vor fi violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga.
– 20:15 – 22:00: Spectacolul de dans „Alice în țara minunilor”, o impresionantă
poveste coregrafică pentru toate vârstele, în care sunt implicați peste 30 de dansatori, în majoritate copii dar și întreg corpul de balet al Teatrului Național de Operetă și Musical ION DACIAN din București. Evenimentul este o veritabilă super-producție, cu zeci de costume, proiecții video continue, efecte speciale și muzică modernă, special compusă pentru acest spectacol. Regia și coregrafia sunt semnate de Damiano Bisozzi iar muzică de Gaspare Bartelloni și Diego Mecchi, în aranjament muzical realizat de Howl Jordanși Matteo Teani.Duminică – 31 Iulie


– ora 19:00 – 20:00: recitalul „REDESCOPERĂ ROMÂNIA” – eveniment care prezintă un program cameral ce alătură cele mai cunoscute momente muzicale din creația românească, de la Baladele de Ciprian Porumbescu, George Enescu și Eugen Doga, paginile de inspirație folclorică semnate de Bela Bartok, Hilda Jerea, Constantin Dimitrescu și Theodor Rogalski până la celebre creații vocale aparțînând lui George Grigoriu, Gherase Dendrino și George Enescu. Lucrările muzicale se vor bucură de interpretarea acelorași instrumentiști Diana Jipa și Ștefan Doniga alături de soliști precum Daniela Bucșan și alții.


– ora 20.15 – 22:00: concert de muzică electronică tradițional fusion „DACIKA
SYMFONIC” cu Mihai Toma, orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operetă și Muzical „ION DACIAN” din București, o impresionantă reinterpretare a filonului folcloric românesc prin adaptarea să la ritmurile şi formele de expresie modernă, într-o formă dominată de decență și apreciere pentru valorile naționale.

Share to

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?