Asociația Dăruiește Aripi câștigă Premiul Cetățeanului European 2020, acordat de către Parlamentul European

Această distincție este oferită realizărilor excepționale care promovează mai bune înțelegeri reciproce și integrări mai puternice între cetățenii statelor member sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene.

Proiectul nostru desemnat câștigător de către Parlamentul European este Registrul Național al Cancerului la Copil în România, în a cărui dezvoltare ne-am implicat începând cu anul 2018 și pe care îl susținem ca parteneri ai Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică este afiliat la Rețeaua Europeană a Registrelor de Cancer– www.encr.eu,  participând activ cu date actuale la statisticile naționale și internaționale privind cancerul la copil. Registrul beneficiază de suportul tehnic și expertiza specialiștilor Registrului Regional de Cancer Nord-Vest din cadrul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, datele sale fiind validate de experți ai Joint Research Center – Cancer Information Unit al Comisiei Europene, în cadrul colaborării pentru realizarea primului studiu de supraviețuire pe date naționale în cancerul pediatric în România, în anul 2019.
 
“Registrul Național al Cancerului la Copil stă la baza cunoașterii situației reale în oncologia pediatrică din România, prin date actuale și dinamice, nu prin estimări statistice, ca în trecut. Gala Societății Civile 2019 a fost primul for care a apreciat valoarea acestui proiect, prin decernarea Premiului 1 la Secțiunea Sănătate. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au susținut moral și financiar pentru continuarea acestui proiect, atipic față de așteptările marelui public, obișnuit cu ajutoarele tangibile oferite copiilor bolnavi de cancer și complet neatrăgător pentru sponsorii care doresc rezultate materiale imediate, deși el sintetizează în cifre seci mii de povești de viață ale copiilor cu cancer. Acest proiect este foarte drag sufletului nostru, un angajament statornic în ciuda greutăților materiale, pentru că el exprimă esența misiunii noastre, de a contribui acum și mereu, la nivel sistemic, pentru cele mai bune șanse la viața și împlinire ale copiilor cu cancer din România”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

Asociația Dăruiește Aripi

Companie – donează 20%

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?