Best Summer Art FEst – Constanța 2020

Teatrul de Stat Constanța, Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța dau startul Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – Constanța 2020, care va cuprinde evenimente culturale diverse, ce se vor desfășura în spații adecvate, în aer liber.

Inițiativa reprezintă o declarație implicită a convingerii noastre că, în acest context dificil, de criză epidemiologică și economică, cultura rămâne extrem de relevantă și își păstrează rolul vital pe care îl are în societate. Ea a fost și a rămas cea mai importantă carte de vizită a unui popor, o componentă fundamentală în formarea oamenilor, pentru că doar prin educație și cultură, membrii societății devin cetățeni activi, implicați și conștienți de rolul pe care îl joacă fiecare.

Studiul Barometru de consum cultural, realizat de Institutul pentru cercetare și formare culturală INCFC, care analizează percepția oamenilor cu privire la rolul instituțiilor culturale, arată că 65% dintre oameni cred că participarea tinerilor la activități culturale este la fel de importantă ca participarea la orele de școală.

În această perioadă, evenimentele culturale pot avea loc exclusiv în aer liber, așadar am găsit potrivit prilejul pentru a lansa ideea stagiunii estivale, care a avut o lungă tradiție pe litoral și care nu ar trebui să lipsească, de acum, în fiecare vară. Constanța este destinația de vacanță preferată de turiști în sezonul estival și, practic, își dublează astfel populația.

Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Teatrul de Stat Constanța vin în sprijinul localnicilor precum și al vizitatorilor, printr-un program cultural consistent. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”

De-a lungul unei perioade îndelungate, de o lună și jumătate, vor avea loc reprezentații ale unor spectacole de teatru, concerte, lansări de carte, proiecții de filme selecționate la festivaluri internaționale, spectacole de stand up comedy și improvizație, spectacole și ateliere de creație pentru copii, seri dedicate minorităților naționale, spectacole de folclor.

Astfel, în perioada următoare, pe lângă reprezentațiile oferite de Teatrul de Stat Constanța, programul stagiunii estivale BE.SAFE va cuprinde:

  • Lansarea romanului istoric „Piața Independenței” de Cristian Cealera;
  • Proiecții de filme selecționate la TIFF, cel mai important festival de film din România;
  • Concerte Ada Milea;
  • Concert fusion – Calancea Band și Izvoare Dobrogene;
  • Seară multietnică;
  • Spectacole susținute de teatre invitate din țară.

Teatrul de Stat Constanța

 

Share to

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?