Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest”

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie 2022, la Constanța, în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Intrarea la eveniment, care începe luni, de la ora 18.00, este liberă la toate filmele, atelierele și concertele din cadrul festivalului.
Nu mai puțin de opt filme, lungmetraje, scurtmetraje și filme de animație, produse în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei, s-au înscris în competiția WonderFest. Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu școala – producție 2022, Germania va fi lansat la WonderFest, în premieră internațională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter și cu producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenți în sală și vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.
Festivalul WonderFest este organizat de Primăria Municipiului Constanța și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România , cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.
„Micii mari” cinefili pot participa la un concurs de creație de film, organizat în cadrul secțiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secțiune, copiii sunt invitați să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.
Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, aflat, în acest an, la a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un juriu format exclusiv din copii. La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța. Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.
În cadrul Festivalului WonderFest, vor susține concerte trupele Folk Frate și Proconsul (19 septembrie) și artiștii Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor (23 septembrie).
Share to

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nici un vot pana acum!

Detalii personale
Acceptarea condiţiilor siteu-lui şi acord preluare date cu caracter personal.
La ce doriţi să vă abonaţi ?